I can see it shining through...

 

Vi är alla, alla de andra
fast vi vet inte om det
& din vän går i dig
fast du inte ser hans spår

Fåglar och blad

Allt som oftast flyger timmarna, dagarna och det som kallas livet förbi i en väldig fart. Efter att väckarklockan ringer omänskligt tidigt på måndagsmorgonen, känns det ibland som om man inte riktigt vaknar på hela arbetsveckan. Man befinner sig liksom hela tiden i ett ständigt "fwd-rus". Man kastar i sig morgonmackan för att rusa till spårvagnen med en noga uträknad marginal på exakt tre sekunder (nåde mig om spårvagnen skulle vara tidig), betar av sin överfyllda Outlook på jobbet, matchar spårvagnar med bussar för att hinna i tid till kvällsträningen, och rusar sedan hem för att komma på att ingen matlåda finns lagad till morgonen därpå och plötsligt står man framför badrumsspegeln för att borsta tänderna -igen (jag stod ju nyss här!). 

...Tills oftast en dag i maj då solen väljer att skymta fram och man lyfter blicken från skarvarna mellan gatstenar, som man försöker undvika att snubbla på medan man gasar fram längs Kungsgatan i femte växeln. Plötsligt upptäcker man att alla träd är klädda i vackra gröna skrudar och granntantens noga skötta rabatter punkar av alla vackra växter, blommor och gröna omogna vinbär. -När hände det här?!, tänker man förvånat varje år.

I helgen som var gick jag med lätta steg längs ett otroligt vackert Göteborg och tittade inte en enda gång ner i backen för världen var alldeles för vacker för att jag skulle låta bli att njuta av alla fina vyer, intryck och människor. Ställen och platser som jag under vintern rusat förbi med ljusets hastighet och endast noterat som små paranteser blev nu vackra huvudsatser, som kom att utgöra min underbara lördag. Ett riktigt russin i Göteborgskakan, som jag fann var "MayorEkeblad". En otroligt mysig och inspirerande atelje/butik med vackra tavlor och konstverk av AnnaLena Mayor Ekeblad. Jag blev helt betagen av hennes fina texttavlor och för att  inte nämna hennes "Fåglar och blad". Åhh, när nästa lön kommer ska jag göra mitt första förvärv till min ännu icke existerande konstsamling (om inte afficher från Ikea räknas och det gör de inte). Sedan strosade jag runt bland Hagas inredningsbutiker och små second hand-butiker, som sålde fina gamla franska linnetyger, korgar i rotting och rostiga kakburkar i plåt -alla med en oemotståndlig charm! En ytterst smaskig örtfralla från Caféva gjorde min mage väldigt glad! Sedan gick jag hem, pussade på min sambo och sov ända tills jag vaknade av mig själv på söndagen. Härligt! 

AnnaLena Mayor Ekeblads fins
     AnnaLena Mayor Ekeblads fina "Fåglar och blad"

RSS 2.0