A change is gonna come...

Våren är här och världen tycks vakna på nytt. Men som de flesta uppvaknande går det långsamt. Vintern dröjer sig kvar som en nattuggla i tidig morgontimma. Och våren, som precis har gnuggat sömnesanden ur ögonen tycks vilja stanna kvar under täcket än en stund. Hon tvekar inför att sätta tårna på den kalla frusna marken. Men solens varma strålar kämpar tappert mot vinterns kalla vind. En vind som lämnar rosiga kinder efter sig som en sista avskedskyss. A change is gonna come.



Det är inte bara årstider som ändras. Världen som så länge har snurrat fortare och fortare runt sin egen axel tycks till slut ha hunnit upp sig själv. Bromsspåren börjar synas i form av en hådare tid som säkert inte kommer att lämna någon oberörd. Det är tufft att vara en nykläckt vuxen i en tid som denna. Och som Sam Cooke sa säger även jag att "It's been a long, long time coming. But I know a change is gonna come". Jag hoppas bara att förändringen kommer att leda till något bra, både för mig och för vår stora lilla jord.

Men denna helg har varit sockersöt och om jag hade kunnat förmå tiden liksom jorden att sakta ner på takten hade jag gärna fått den att stå still och dröja sig kvar en stund längre denna helg. Solen strålade som aldrig förr igår. En härlig fika ute på klipporna i Rörvik förgyllde dagen. En fiskmås gjorde oss sällskap i solskenet och efter att han försiktigt känt på det iskalla vattnet med tårna så lät han sig väl smaka på äppelpajen. När dagen övergick till kväll njöt vi av en härlig måltid på kvarterskrogen nedanför backen. Och som en pralin efter maten myste vi med vin och Pernilla Andersson som erinra oss om att varken tiden, världen eller Sam Cooke står still och finns kvar för alltid hur gärna man än vill. A change is gonna come...


RSS 2.0