Storstadsråttor bland loppor...

Siktet var inställt.

Vi satte väckarklockan i ottan på en lördag och utmanade därmed fysiska lagar. Ögonlocken stretade emot men viljan var starkare och lagarna trotsades. Räddhågsna utmanade vi storstadens många bilfiler, kryssade oss fram mil efter mil. Efter vilset sökande så fann vi  ljuset i mörkret och såg skylten i tunneln -"Stenungsunds  Returvaruhus". Vi hade värmt upp och laddat i dagar, omsorgsfullt satt på våra krigsansikten och vässat våra loppisvana storstadsarmbågar till perfektion, redo för strid!

Klockan var prick och vi var rustade... men stället var öde och mörkt. Var det stängt? Hade vi kommit fel? Var var allt folk?

Ett ansikte skymtade förbi i fönstret och vi öppnade trevande dörren. Hyllor med möjliga fynd såg åt vårt håll, i hörnan med charmiga trädgårdsmöbler bjöds det på g-r-a-t-i-s kaffe och kaka. Vi strosade omkring förundrade, pekade och kikade på saker som kittlade vår "vill-ha-nerv". Vi fortsatte i maklig takt bland hyllorna och återvände igen till samma ställen för att fundera på om det kittlades tillräckligt mycket. Och det gjorde det! Några mattor, brickor, böcker och möbler senare hade vi fyllt bilen och åkte hem i snöyra och lyckorus.

Landet vs. Storstaden 1-0
                                                                              
                                                                                     Lina, tack för en fin lördag!



min nya inneboende


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0